Menu Sluiten

Voorbeelden Van Evenementen Met Herbruikbare Borden

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

90139359013935

More info

tags: Advies Herbruikbare Borden Op Evenementen – Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Expert Herbruikbare Borden Op Evenementen – 

Wenst u meer info over voorbeelden van evenementen met herbruikbare borden kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Voorbeelden Van Evenementen Met Herbruikbare Borden

Ecologie Voorbeelden Van Evenementen Met Herbruikbare Borden

Het organiseren van evenementen kan erg belastend zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan alle plastic wegwerpborden en -bekers die na afloop van een evenement worden weggegooid. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om deze belasting te verminderen door gebruik te maken van herbruikbaar eetgerei. In dit artikel zullen we enkele ecologische voorbeelden van evenementen met herbruikbare borden bespreken en de voordelen hiervan toelichten.

Wat is herbruikbaar eetgerei?

Herbruikbaar eetgerei is een duurzaam alternatief voor wegwerpborden en -bekers. Het wordt gemaakt van materialen zoals bamboe, hout, glas of roestvrij staal en kan na gebruik worden afgewassen en opnieuw worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot plastic wegwerpartikelen, die na één keer gebruik worden weggegooid en vaak belanden op stortplaatsen of in de oceaan.

Voordelen van herbruikbaar eetgerei

Het gebruik van herbruikbaar eetgerei heeft vele voordelen, zowel voor het milieu als voor de organisatoren van evenementen. Ten eerste vermindert het de hoeveelheid afval, wat goed is voor het milieu. Het gebruik van herbruikbare borden en bekers vermindert namelijk de noodzaak voor wegwerpartikelen, waardoor er minder afval geproduceerd wordt.

Daarnaast bespaart het ook kosten voor de organisatoren. Hoewel de aanschaf van herbruikbaar eetgerei in eerste instantie duurder kan zijn dan wegwerpartikelen, verdient het zich op de lange termijn terug. Herbruikbaar eetgerei kan namelijk vele malen worden gebruikt en hoeft dus niet steeds opnieuw te worden aangeschaft.

Daarnaast draagt het gebruik van herbruikbaar eetgerei bij aan duurzaam imago van een evenement. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun consumptiegedrag op het milieu en kiezen daarom voor evenementen die hier rekening mee houden. Door herbruikbaar eetgerei te gebruiken laat een evenement zien dat ze zich inzetten voor een beter milieu.

Voorbeelden van evenementen met herbruikbaar eetgerei

Er zijn al vele voorbeelden van evenementen die gebruik maken van herbruikbaar eetgerei. Een bekend voorbeeld is het jaarlijkse muziekfestival Lowlands. Bij dit festival worden al jaren herbruikbare bekers gebruikt en dit heeft ertoe geleid dat er geen wegwerpplastic meer op het terrein te vinden is. Ook bij het Belgische festival Rock Werchter wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare bekers en borden.

Een ander voorbeeld is het Amsterdam Dance Event (ADE). Dit meerdaagse evenement, waar duizenden bezoekers op afkomen, heeft onlangs besloten om over te stappen op herbruikbare borden en bekers. Hiermee dragen zij bij aan een duurzamer evenement en laten zij zien dat het mogelijk is om op grote schaal herbruikbaar eetgerei te gebruiken.

Ecofest: het voorbeeld van herbruikbaar eetgerei op evenementen

Eén evenement dat al jarenlang een pionier is op het gebied van herbruikbaar eetgerei, is Ecofest. Dit festival, dat elk jaar in België wordt georganiseerd, heeft als missie om mensen bewust te maken van de impact van hun consumptiegedrag op het milieu. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gebruik van herbruikbaar eetgerei.

Op Ecofest worden er geen wegwerpplastic of andere wegwerpartikelen gebruikt. In plaats daarvan worden er herbruikbare borden, bekers en bestek ingezet. Deze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe en kunnen na afloop van het festival worden gereinigd en opnieuw gebruikt. Op deze manier wordt er geen afval geproduceerd en wordt er bijgedragen aan een duurzamer evenement.

Conclusie

Het gebruik van herbruikbaar eetgerei op evenementen heeft vele voordelen, zowel voor het milieu als voor de organisatoren. Het vermindert de uitstoot van afval, bespaart kosten en draagt bij aan een duurzaam imago. Steeds meer evenementen kiezen ervoor om wegwerpartikelen te vervangen door herbruikbaar eetgerei en laten zien dat dit mogelijk is op grote schaal. Met initiatieven zoals Ecofest wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan de impact van onze consumptie op het milieu en is het gebruik van herbruikbaar eetgerei een belangrijke stap in de goede richting.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Voorbeelden van evenementen met herbruikbare borden

!–StopPubText–>.